IZRADA WEB STRANICA

Izrada stranica za privatne apartmane i kuće za odmor

movens.info

Bookmark    E-mail
Free PageRank Checker


OGLAŠAVANJE PRIVATNE TURISTIČKE PONUDE
Bavite se iznajmljivanjem Vaših turističkih kapaciteta i susrećete se noćnom morom svih iznajmljivača: kako produžiti sezonu, kako dovesti više gostiju u Vaše apartmane.
Iznajmljivanje privatniog smještaja
Suradnja sa agencijom ne funkcionira loše, ali oni Vam većinu gostiju dovode u punoj sezoni kad i nije neki problem popuniti apartmane, a već imate i neke rezervacije za taj period.
Plaćate godišnju naknadu za oglašavanje na dva ili tri turistička portala, ali od upita koje tako dobijete, realizira se tek desetak posto, o onim besplatnim portalima ne treba ni trošiti riječi. Ukupan efekt je pozitivna nula, ali ste možda na taj način popunili jedan tjedan u polusezoni, pa je to čista zarada.
Iz turističkog ureda su Vam poslali jednu obitelj, ali baš kad ste bili sasvim popunjeni, iako znate da neki drugi iznajmljivači tako najbolje prolaze, možda niste dovoljno pažnje posvetili Aniti iz turističkog?
Izrada web stranica
Vašem susjedu je nećak što ide u informatičku školu izradio internetsku stranicu, ali čujete da od toga baš nema neke koristi, a Vi se baš i ne razumijete puno u to.
Stanimo malo na posljednjoj natuknici. Web stranica Vaših apartmana na internetu: kako, zašto, gdje, pošto?

WEB STRANICA - što je to
Internetske stranice (točnije web stranice ili www stranice) se sastoje od niza dokumenata (tekstova, slika, mapa, poveznica…) kojima se može pristupiti uz pomoć web preglednika (browsera). Stranice se razlikuju prema jedinstvenom (korjenskom) imenu, napr. www.apartmani-mestrovic.com, u kojem primjeru je www jednoznačna konstanta koja određuje da se radi o web adresi, a apartmani-mestrovic.com je tako zvana DOMENA.

Izrada web stranice za ljetovanje na moru Domene korisnik izabire putem ovlaštene tvrtke, u sadržaju se ne mogu koristiti hrvatski dijakritički znakovi (č, ć. đ, š, ž) nego samo slova engleske abecede, brojevi i neki posebni znakovi ("-" minus). U domeni ne mogu biti točke (osim za odvajanje ekstenzije), zarezi, razmaci, navodnici, zvjezdice, postotci I slično. Zadnjih nekoliko slova odvojenih točkom (u našem primjeru .com) označavaju oznaku grupe (ekstenzije) a u Hrvatskoj se najčešće koriste ekstenzije: .hr, .com, .info, .net, .org.
Domenu korisnik uzima u najam na 1 ili više godina, Vaša domena na kojoj je istekao period najma, može se dati na korištenje drugoj osobi. Cijena najma uobičajenih ekstenzija je 75-85 kuna godišnje. Treba napomenuti da registraciju domene sa ekstenzijom .hr može izvršiti samo korisnik po određenim pravilima.
U produženju korjenske web adrese, može se kosom crtom (/) odrediti neograničeni broj adresa nižeg nivoa, koje obićno otvaraju nove podstranice Vaše prezentacije (na primjer www.apartmani-mestrovic.com/cjenik).
Web stranice razvijaju programeri, administratori i dizajneri na svojim lokalnim računalima. Da bi Vaša nova stranica postala dostupna svim korisnicima interneta, potrebno je unajmiti hosting na nekom kvalitetnom serveru. Pod WEB hostingom se podrazumijeva smještaj web stranica na internet poslužitelju (serveru), čime one postaju dostupne korisnicima širom svijeta 24 sata dnevno. Ova usluga će Vas koštati oko 125 kuna/godišnje.

Valid HTML 4.01!

LAST MINUTE